Sider

fredag 25. september 2009

Lys. Opplevelser i mørket

Noen foreslo tur i går. Vi gikk elvelangs i fakkellys - langs Akerselva - og nøt inntrykk. Mange mennesker, spesiell stemning. Lat som jeg av og til er, orket jeg ikke å drasse på speilrefleks og stativ. Jeg angret på det underveis, for med håndholdt kompaktkamera (og et mørke som gjorde at jeg ikke kunne se å stille inn kameraet noe særlig) blir resultatene som de blir - uklare og litt shaky. Så de fleste motivene har jeg "lagret i hodet", som turfølget mitt sa.
Men uklare bilder til tross - man får likevel en viss anelse av stemningen underveis - farger, linjer, speilbilder, lys og skyggespill som vi møtte og passerte på vei ned mot utløpet. Det var fullt av inntrykk både for syn og hørsel: Spennende installasjoner med bruk av lys, tekstiler og andre materialer, både på elvebredden og ute i elva, korsang, band med trøkk - kort sagt: en opplevelse.
Her er (speil)bilder av bebyggelse langs elva, mellom Cuba og Vaterland.

mandag 21. september 2009

Rødt / lilla. Lavkontrast # 2

Forrige lavkontrastprosjekt var sand. Nå har jeg har gått til fotografiene mine fra i sommer og plukket farger igjen.
Lilla fra en tistel - Dyprosa nyanser fra en peon -
Rubinrød / vinrød fra dyyyp til litt lysere ....

Og så har jeg tenkt lavkontrast igjen og gått på jakt i stofflageret og plukket medium / mørke stoffer.
Litt nærmere:

Jeg opplevde at det ble litt vel lite kontrast etterhvert, og bestemte meg for å tilsette grått / svart. Jeg har trukket hovedfargen i blokka ut i tilgrensende del av ramma.
Nå står det på designplata mens jeg har tenkepause. Tror jeg må ta noen grep når jeg quilter her, for dette ligner egentlig ikke helt på det jeg så for meg da jeg startet. Prøving og feiling... det er det man lærer av? Har jeg hørt...
Fortsettelse følger en eller annen gang.

lørdag 19. september 2009

Gemstones og litt interiør

Etter en lang pause har jeg endelig fått mulighet til å quilte ferdig Gemstones (Atkinson Design).Her er det rette linjer i ulike retninger og med litt ulik avstand imellom. Jeg har delt teppet inn i sektorer og latt linjene løpe i forskjellige retninger for å skape ulike "rom i rommet" og liv i flaten.
Nå må jeg ut og lete etter lukkekant. Jeg har testet ut litt både med svart, grått og rødt og kom etterhvert fram til en mettet, varm rødfarge som kan funke. Den var på et stearinlys... utfordringen blir å finne den i tekstil?!
Når lukkekanten er på skal det bli bilder av hele quilten. Den skriker etter et moderne, litt stramt og minimalistisk interiør. Vi får se hvor den havner til slutt.
Mens vi snakker om interiør: Jeg har akkurat stått og quiltet rette linjer på en interiørtekstil i lys bomull / lin. Den skal dekke en ikke veldig dekorativ bakside på et skap som skal stå ut i rommet og fungere som romdeler. (Kan også funke på andre flater, som for eksempel sengegavl trukket i tekstil). Det er en liten avveksling fra det jeg gjør ellers - jeg quilter på et helt stoff uten tydelig mønster, der jeg slipper å ta hensyn til retningen i blokker osv... men det er tette sømmer, og det tar jo litt tid.
Tror det blir lekkert. Jeg ser muligheter for å leke med kontraster i quiltetråden og lage effekter i flaten på andre måter, så jeg tror det ligger an til noen eksperimenter her.

torsdag 3. september 2009

På tur med miniatyr

Full av siste ukes inntrykk - her kommer et lite resyme:
Jeg har vært ute og rørt på meg igjen. I regn og vind - her er vi på veg til fjells, og med meg i bilen har jeg en miniatyr som har vært i kategorien "påbegynt og avglemt" i minst fem år. (Men nå har jeg funnet den igjen, så da er det håp). Jeg følger ikke noe mønster, bare jobber og ser hva som skjer. Jeg syr trekanter over danskepapp, sidene på trekanten er trekvart inch, stoffene er rester og avskjær fra andre prosjekter. Vi gikk på overnattingstur - fra Valdresflya vandrerhjem mot Torfinnsbu. Neste dag: Torfinnsbu - Bygdin høyfjellshotell. Lavt skydekke, på og av med regn, mer og mer vind. Gode klær er alfa og omega!
Og det ble tungt, mye tyngre enn jeg hadde trodd, siden vær og terreng var så utrolig vått og gjørmete. Det var vann over alt, det fløt i stiene og bekker var blitt til elver, som ble en utfordring å komme over.
Her er den tryggeste av bruene vi gikk over. De andre bruene manglet rekkverk - det savnet jeg da melkesyra meldte seg, beina ble som tømmerstokker og styringa ble vinglete. Heldigvis gikk jeg sammen med stødige folk... og det var godt å komme i hus på Torfinnsbu. Og koselig og sosialt å være på tur.... PS. Jeg tok båten tilbake dagen etter. Og er fortsatt støl (men det går over snart).

Men vakkert er det ved Bygdin. Her er det kuling, og sjøen "går kvit", som vi sier der jeg kommer fra. Det var for tidlig for høstfarger, men jeg tror jeg kan hente ut gode fargekombinasjoner fra disse bildene likevel - senere en gang.
Det har blitt flere inntrykk og mer inspirasjon denne uka:
Vi var mange som dro på inspirasjonskveld med Kathrines Quilte Stue sist tirsdag. (Ingen bilder, se lenke til bloggen). Der var det spekket med både folk og program - jeg er kjempeinspirert og veldig frista til å gå på kurs etter å ha sett alle de fine kursmodellene og resultatene som ble vist fra tidligere kurs. Sååå mye fint...
Ellers var det bokpresentasjon ved Grete Gulliksen Moe, og det var morsomt å se ferdig resultat siden jeg fått lov å quilte noen av modellene i boka. Det har vært spennende og morsomt å følge med på prosessen hennes gjennom siste vinter.
Her er en smakebit på mitt bidrag - dette er første skissa mi da jeg skulle designe rosebord til en av quiltene.
Mer finner du i boka. Er du glad i spreke farger og former har du noe å se fram til... dette er multivitaminkonsentrat mot mørke høstkvelder.

onsdag 2. september 2009

Giveaway

...hos Lena Karen. Ta en kikk der hvis du ikke alt har gjort det - enjoy!!