Sider

mandag 7. februar 2011

Ett kvarter nå, en halvtime da...

... det monner, det også? En søm eller to her og et kutt eller tre der?
Her er en liten oppdatering på teppeaksjon-prosjektene mine fra forrige innlegg. Batikkbitene er kuttet, sortert... ...og delvis sydd sammen. Mer sammensying gjenstår, må bare ha bitene opp på isoporplata og sortere litt mer først.
De bitene jeg hadde tenkt å sy av i forrige innlegg, men ikke startet på da det var sy-sammen-dag, har jeg også satt i gang med. De har fått følge av noen lyse rester.
Tror dette blir bra etterhvert. Ramme gjenstår.
Det stopper ikke her. Her skal det sys barnetepper som skal spres rundt i familien i løpet av vinteren! Noen stoffer var i hus fra før, og noen kjøpte jeg til da jeg ble med på quiltekafé for noen dager siden.
Her ligger alt ferdig vasket og klart for kutting. Jeg vakler mellom flere muligheter i forhold til mønster, har sett mye fint i det siste - Pure Baby Boy på Moda Bake Shop, og Box Step (Cozy Quilts Designs) eller Snapshots (Atkinson Designs) er hete kandidater. Det er ikke umulig å sy alle, tenker jeg - så slipper jeg å ta så vanskelige beslutninger :) Barnetepper skal jo ikke være så store. Det bør være overkommelig?
Jeg falt for noen blomsterstoffer (Heather Bailey) også - de ble med hjem selv om jeg ikke hadde noen konkret plan for dem. De havnet i stoffvaske-køen sammen med mye annet, som de blå babyteppe-stoffene. Og der gjorde de seg bra.
Så jeg ser noen muligheter her.
Kanskje jeg skal sy etter sy-først-og-tenk-etterpå-metoden i stedet for mønster? Det går an det også.
Denne miniatyren har ligget i årevis sammen med flere andre miniatyrer hjemme hos meg, og den fikk bli med for å være dagens håndsøm på quiltekafeen. Den fikk til og med navn der! Jeg kjente at jeg ble grundig tatt på kornet da en av de andre kom med følgende spontane gullkorn da hun så den: " Og den kan hete "Og Jeg Kaster Aldri Noen Ting!" (Hvordan i all verden visste hun det om meg? Hm.)
Sidene på trekantene er trekvart inch. Og jeg syr over papp (ikke ferdig utstanset - det var ikke på markedet da denne ble startet opp).
Og helt til slutt - sniktitt på litt sylek for undertegnede, sydd av sånne ting som jeg aldri kaster!! Hva det skal bli? Si det...

4 kommentarer:

Hannele sa...

You have beautiful things coming :)

Bjørg sa...

Det er lurt å kutte til hele arbeidet, og gjerne flere når du først er i gang. Det er mye fint du holder på med nå! Jeg syr også endel nå, og januar og februar er gode symåneder!

Lappedamen sa...

Oi, her var det mye spennende. Så lekre farger i teppet. Minityren ser jo ut til snart å være ferdig. Sy-leken gleder jeg meg til å se mer av, spennende!

Gudveig HN sa...

Her var det mye spennende på gang! Gleder meg til å se mer...
- og det ikke bare du som samler 'på alt' - utrolig hva vi lappedamer har bruk for...