Sider

mandag 20. oktober 2008

Afrika + Kaffe + Woodstock = Retro

Av og til kommer det stoffer i hus som jeg aldri ville drømt om å skaffe selv. Ikke fordi de ikke er fine (for det er de), men fordi de er krevende og særpregede, de skiller seg ut, jeg ikke er "vant " til dem og har problemer med å vite hvordan jeg skal bruke dem.... Man kommer litt ut av komfort-sonen. Men sånne utfordringer har man godt av?!
Her er et eksempel:
For nesten to år siden hadde datteren min med seg en overraskelse til meg - tre stoffer hun hadde kjøpt i Ghana. Siden de var forskjellige fra omtrent alt jeg hadde fra før (veldig 70-tall), har de ligget på vent for de rette kombinasjonene og en passende design.
En quilt i retro-stoffer av Helene Juul (Quiltemagasinet 2/2007) falt i smak hos datteren og ble utgangspunkt for prosessen videre (som tok tid, det skal jeg innrømme). På årsmøtet i NQF -08 vant jeg en stoffpakke fra Woodstock-serien, og da den kom i hendene mine, begynte ting å skje - da var ikke veien lang til butikkene der jeg stupte ned i Kaffe Fassett-stoffene. Og så begynte jeg å kombinere... Alle dissse stoffene er krevende mht. form og farger, så noen stoffer fra Potpourri-serien og Quilters Basic-stoffene fra Lecien ble nøytrale binde-elementer. (Og arbeidstittelen på quilten ga seg etterhvert selv - jamfør overskriften).
Og nå begynner det å bli noe....

5 kommentarer:

Lise in Norway sa...

Helt utrolig Anne. Dette blir flott

Litamora's Quilt & Design sa...

Denne blir kjempefin! Du er flink med farger:-) Gleder meg til å se mere:-)

Merete sa...

Ser flott ut, er spent på hvordan du velger å quilte dette.

Anonym sa...

Gleder meg til du er ferdig, den blir kjempefin !

Bjørg sa...

Kjempe fint tepp!