Sider

lørdag 18. juli 2009

Årgangsprosjekt på farten

Det er sommer, sola skinner (av og til), mye skjer, og blogginga blir om mulig enda mer uregelmessig enn ellers. Jeg vet ikke hvordan det er med andre, men jeg er ihvertfall ikke alltid på steder med strøm og internettilgang og stødig mobildekning. Det har sine gode sider, det også... man gjør andre ting. Leser, går på tur, spiller spill, spiser. Og syr. (Og selv om jeg faktisk har hatt tilgang til både det ene og det andre mesteparten av tida, har det ikke blitt blogging likevel. Det er så mye annet som skjer, tida flyr... noen som kjenner seg igjen?).
Her er et glimt fra tidligere i sommer da vi var på farten med flyttelass i rent-a-wreck (jada, sprukken frontrute, bulker og skraper, men ellers god som gull :D). Og som alltid - med håndsømmen innen rekkevidde. Dette er en flik av ramma på et teppe som har vært underveis (bokstavelig talt) - leeenge. Dette langtidsprosjektet går under navnet "Jane Austen-quilten". Det (min versjon) har fulgt meg siden jeg så en modell hos Lappemakeriet på NQF-årsmøtet i 1998(?) og begynte å samle stoffer. Jeg fant oppskrift med maler i et nummer av Australian Patchwork & quilting fra samme året og har gjort hvert bidige sting for hånd. Men ikke fulgt oppskriften helt til punkt og prikke, jeg har gjort noen små justeringer.
Jeg har googlet på Jane Austen-quilten nå i sommer, og fant ut at Rosalie Clark også har sydd den, litt kjappere enn meg, her ligger oppskrift også.
Teppet - eller deler av det - har vært med meg på nesten alle turer jeg har vært på i elleve år - tror jeg - både innen- og utenlands, på håndsømsgrupper, på hytta, i bilen, og hjemme i sofakroken. Det har fått ligge urørt også, i måneder av gangen.
For tre-fire år siden var jeg ferdig med midtpartiet (det som har lyst gitter) og trodde jeg var i mål, dvs klar for quilting. Da fikk jeg se en bok med bilde av dette teppet - med ramme av bittesmå sirupssnipp-former. (Oppskriften i bladet hadde bare en enkel stofframme som jeg egentlig tenkte å utelate). Jeg tenkte med meg selv at "nei Anne, du er sprøyte gal hvis du begynner med den ramma med en million småbiter i" - og etter et par søvnløse netter begynte jeg med den. Jeg klarte ikke å la være. Jeg gjorde noen justeringer i forhold til originalen der også, som å trekke gitteret ut i ytterramme-designet og få sirupssnippformer som "går opp" i målene ellers i teppet.
Nå har jeg kommet så langt som dere ser her. Alle deler er først puslet sammen, så merket, deretter sydd sammen i seksjoner. Og så skal det etterhvert monteres sammen med teppe-senteret. NB: Tråkletråden fra forberedelsen til paper-piecingen sitter fortsatt i. Så det ser litt uryddig og grumsete ut...
Jeg ser fortsatt for meg arbeid i lang tid framover - hvor lenge er ikke så nøye. Det tar den tida det tar :)
.... og så skal det (hånd?)quiltes også?!

6 kommentarer:

Lise in Norway sa...

Kjære deg Anne Du er tålmodigheten selv!!!!!!!!! Helt rått er det.

Kari Anne sa...

For et lekkert teppe du holder på med!!!!!

Så fint det blir når du fortsetter den hvite midten over til rammen.

Stum av beundring :o)

God helg fra Kari Anne

Anne-Grethe sa...

Jeg bøyer meg i støvet! Dette blir lekkert. Du verden for et arbeid og for en tålmodighetsprøve. Beundringsverdig!

Hanne sa...

Dette blir et kjempelekkert teppe Anne.
I den aller første quilteboken jeg kjøpte - for mer enn 20 år siden - er et bilde av Jane Austen sin original. Den har fascinert meg siden det.
Visste du forresten at Jane Austen sitt teppe er et coverlet - den har ikke vatt.

Gudveig HN sa...

Oiii, for et MOT! All den jobben... Teppet ser flott ut, og på det ene bildet ser det ut som det svever opp OVER gresset - fantastisk effekt!

Sølvis blog sa...

Herlig - eller rettere sagt herlig het - hvor mange biter var det i det teppet sa du? Det ser i hvert fall værre ut enn 6-kantteppene mine. Flott løsning du har spekulert ut på kanten der, det ble roligere synes jeg, og det henger bedre sammen med midtstykket.