Sider

onsdag 19. august 2009

Ferien er over

Oppsummering av fire ukers ferie: Vi var i fjellheimen et sted i Sør-Norge. Mye vær - - mest vått, det medførte mye avslapning: lesing av noen hundre sider krim, mye håndsøm, masse god mat og drikke. Men litt oppholds og nesten sol også, så da ble det frisk luft i hytteveggen.
Fotoapparatet er nesten alltid med meg som skisseblokk / hukommelse. Rødtonene i dette vinglasset skrek etter å bli fotografert.

Ei uke på Öland og i Skåne ga etterlengtet sol og varme. Vann, stein, sand, fred og ro... og mange inntrykk, ikke minst fargemessig, som kanskje blir brukt i andre sammenhenger om en stund?I denne veska lå det håndsøm og bøker - men hva skjedde med meg som alltid må ha noe mellom hendene? Jo, jeg fant meg selv sittende i timevis med hendene i fanget mens jeg bare så utover sjøen og lot tankene fare.

Kveldsstemning - skarven holdt møte på en stein i ei havn.

Solnedgang ved ei gammel steinbu...

...og en tur inn i alvelandet da tåka la seg etter solnedgang.

Så kom turen til Skåne -

- med Simrishamn og vakre små hus i glade farger - det er en mye djervere fargebruk på husene her enn det er hjemme?

Her er mer duse farger, men lyktestolpene har fått strikket pynt!I Skanör fant jeg denne fiskebåten med en samling flagg med farger som jeg ser for meg i en quilt. (Altså fargene - ikke nødvendigvis båten). Så får jeg se om det blir noe av - jeg er vel en av flere som får flere ideer enn jeg noen gang får brukt opp?

4 kommentarer:

Lise in Norway sa...

Så mye spennende her Anne. Du skulle sett noen av arts videoene så hadde du nok kommet igang med et par av ideene......QATV har masse spennende snutter.

LeKaQuilt sa...

Det er så triveligt å se at du har hatt en fantastisk ferie! Lurt å ta bilder når en ser noe som kan innspirere - vet aldri når det kan komme til nytte!
Det er nydelige bilder du har tatt, jeg ble i hverfall innsprert :o)

Merete sa...

Masse flotte bilder, skal forsøke å holde deg oppdatert via blogg under turen, nå sitter vi på Gardermoen og koser oss med det du har bilde av:-)

Gudveig HN sa...

Koselige ferieminner fra Øland o.a. Der var jeg en gang og plukket (runde)stein, bilen var tung hjemover fra trollskogen og stranden :-)))
Husene med stokkroser og den blå døren - nydelig! Kan helt sikkert bli en quilt av det hos deg en gang...