Sider

lørdag 19. september 2009

Gemstones og litt interiør

Etter en lang pause har jeg endelig fått mulighet til å quilte ferdig Gemstones (Atkinson Design).Her er det rette linjer i ulike retninger og med litt ulik avstand imellom. Jeg har delt teppet inn i sektorer og latt linjene løpe i forskjellige retninger for å skape ulike "rom i rommet" og liv i flaten.
Nå må jeg ut og lete etter lukkekant. Jeg har testet ut litt både med svart, grått og rødt og kom etterhvert fram til en mettet, varm rødfarge som kan funke. Den var på et stearinlys... utfordringen blir å finne den i tekstil?!
Når lukkekanten er på skal det bli bilder av hele quilten. Den skriker etter et moderne, litt stramt og minimalistisk interiør. Vi får se hvor den havner til slutt.
Mens vi snakker om interiør: Jeg har akkurat stått og quiltet rette linjer på en interiørtekstil i lys bomull / lin. Den skal dekke en ikke veldig dekorativ bakside på et skap som skal stå ut i rommet og fungere som romdeler. (Kan også funke på andre flater, som for eksempel sengegavl trukket i tekstil). Det er en liten avveksling fra det jeg gjør ellers - jeg quilter på et helt stoff uten tydelig mønster, der jeg slipper å ta hensyn til retningen i blokker osv... men det er tette sømmer, og det tar jo litt tid.
Tror det blir lekkert. Jeg ser muligheter for å leke med kontraster i quiltetråden og lage effekter i flaten på andre måter, så jeg tror det ligger an til noen eksperimenter her.

6 kommentarer:

LeKaQuilt sa...

Utrolig lekker! Gleder meg til å se hele quilten din. Jeg liker veldig godt hvordan du quilter :o)

Oddbjørg sa...

Den quiltinga ser sååå flott ut! Skal bli moro å se arbeidet ferdig.
God helg!

Merete sa...

Teppet blir flott! Er det du som skal dele inn deler av stua til oppbevaring av vattruller nå eller:-)

Hanne sa...

Dette blir kjempelekkert Anne, både det ene og det andre arbeidet. Det er en fryd å se hva du driver med :-)

Litamora's Quilt & Design sa...

Digger quiltinga di! Superstilig! Dette likte jeg så godt, og teppet blir kjempeflott!

Nina Lise@Mrs Moen sa...

Lekker, lekker quilt! Er spent på å se det ferdige produktet når du har valgt lukkekant.