Sider

fredag 25. september 2009

Lys. Opplevelser i mørket

Noen foreslo tur i går. Vi gikk elvelangs i fakkellys - langs Akerselva - og nøt inntrykk. Mange mennesker, spesiell stemning. Lat som jeg av og til er, orket jeg ikke å drasse på speilrefleks og stativ. Jeg angret på det underveis, for med håndholdt kompaktkamera (og et mørke som gjorde at jeg ikke kunne se å stille inn kameraet noe særlig) blir resultatene som de blir - uklare og litt shaky. Så de fleste motivene har jeg "lagret i hodet", som turfølget mitt sa.
Men uklare bilder til tross - man får likevel en viss anelse av stemningen underveis - farger, linjer, speilbilder, lys og skyggespill som vi møtte og passerte på vei ned mot utløpet. Det var fullt av inntrykk både for syn og hørsel: Spennende installasjoner med bruk av lys, tekstiler og andre materialer, både på elvebredden og ute i elva, korsang, band med trøkk - kort sagt: en opplevelse.
Her er (speil)bilder av bebyggelse langs elva, mellom Cuba og Vaterland.

6 kommentarer:

merete sa...

Dette var spennende, - og mye annet å finne på siden du linket til. Tror jeg må notere meg dette for min egen del, ja.

tubakk sa...

Flotte og kunstneriske bilder. Har hørt om denne vandringen før, og hvor romantisk det kan være. Har en sønn som bor i en av blokkene langsmed elven. Han bruker å sitte i vinduet og nyte stemningen. Skulle gjerne prøvd det en gang. Ha en fin lørdagskveld.

Tingelingeling sa...

Vakkert og inspirerende!! Jeg har lest meg bakover og sett på bilder. En spennende sommer med mye vakkert ser det ut som! Nydelige bilder og spennende vinkling!

Sølvis blog sa...

Det "grønnlilla" huset som speiler seg var jo bare helt lekkert.

Litamora's Quilt & Design sa...

Oi! Så spennende! Flotte bilder! Ønsker deg en fortsatt flott uke :o)
Laila

Lappedamen sa...

Høres veldig spennende ut. Har lest om denne spesielle happeningen som foregår hvert år.