Sider

fredag 30. oktober 2009

Oktoberrapport fra rommet mitt

Nå skjer det noe med Lavkontrast #2 Rødt / lilla
I mitt hode kom den etterhvert inn under kategorien "litt trasig, ikke det jeg har tenkt, bortimot håpløs", så den blir et eksperiment med litt mer ekstreme materialer. Kanskje det blir en grei nok veggquilt til slutt. Eller en prøvelapp.
Jeg bruker dobbelt lag vatt (en svart i bunnen og en fluffy syntetisk grå på toppen) for å se effekten på quiltingen. Jeg merker allerede at tykkelsen er utfordrende når jeg bruker linjaler for å gjøre SID i forkant av frihåndsquiltingen - quiltesømmen liksom "rir" på vatten.Derfor: Heftig nåling underveis her for å holde kontroll ...
Videre bruker jeg flerfarget og ensfarget maskinbroderitråd (Sulky) med mye skinn i, i tillegg til So Fine (tynn polyestertråd), for å se virkningen av de ulike ved tett quilting på tykt materiale. Vi får se om jeg sper på med enda mer virkemidler etter hvert.
Utenfor vinduet er det kaldt, kaldt, kaldt!!

Men inne har jeg fått lukkekant på - og bilder av - en pink liten vitaminbombe, nå er den ferdig med lukkekant og merkelapp og alt! Nærbilde her:
Og oversiktsbilde i lav oktobersol:
Gemstones #1 er også fullført med lukkekant og lapp, her gjenstår bare å sy til opphengskanalen. (Ser at denne quilten er litt i slekt med utsikten min fra vinduet i dag..., rødt, grått, svart og hvitt, og linjer, linjer, linjer...)
Detaljbilder ligger på flickr.

5 kommentarer:

Gudveig HN sa...

Utrolig lekkert! ...og spennende å få følge med underveis i prosessen!

Elins systue sa...

Utrolig vakkert teppe. Nydelig quiltet

Laila sa...

Du viser kva skikkeleg quilting gjer med eit teppe! Dette er sånt som vi andre berre kan drøyme om å få til :) Lekkert!

LeKaQuilt sa...

Gratulerer med ferdige quilt. Teppet du quilter blir nok flott, spennende at du tester forskjellige ting som vatt...... Må si at Pink Vitaminbombe er heeelt nyyyydelig.....og bærer sitt navn med rette :o)) Skjønn!!

2ne sa...

Takk for kommentaren på bloggen min :-) Quiltingen i teppene er helt utrolig. Gir oss masse inspirasjon til å prøve seg litt...... En pink liten vitaminbombe er helt nydelig og her er det igjen quiltingen som gjør mye av teppet. Ønsker det en kreativ dag.