Sider

fredag 9. oktober 2009

Oppdatering

Det har ikke blitt satt av mye tid til blogging i det siste, men her er et lite livstegn.
Først: Dette må være årets siste sommerfugl? Jeg knipset den mens det ennå var september. Dette bildet blir et symbol på at sommeren er historie... men jeg håper at oktober gir enda noen dager med sol og flotte farger som her.

På quilterommet har det vært aktivitet både på longarm og vanlig maskin. Her quiltes ett av to tepper i pink, mer henger på vent, andre ting er ikke sydd sammen, men står på isoporplate til vurdering (noe blått, så vidt synlig til høyre i bildet). Jeg startet en opprydding i restekassene (inspirert av noen kreative bloggere), og dermed var flere nye prosjekter født... ideene bare myldret, og jeg var i gang med å sy stripesett og trekantkvadrater før jeg visste ordet av det. Oj... og det er flere kasser som skal ryddes. Søknad om flere timer i døgnet og dager i uken er innlevert :)
Litt mer quiltedetaljer: Heldekkende (bush berries) på bildet over, frihånd custom quilting på den andre pink-quilten, bildet under.
Og jeg har fått kjøpt lukkekanter, må bare bestemme hvilken som skal hvor.
Gemstones har jeg også jaktet på lukkekanter til. Nå har jeg snevret inn til to valgmuligheter, en fyldig, dyp, svakt marmorert rød som gir veldig klar kontrast - eller et stoff med rød renning og grått innslag (den er til venstre). Den er mattere enn det ser ut på bildet, og spennende fordi den tar opp både grå- og rødtoner i quilten. De gir forskjellig uttrykk, begge er fine - jeg har ikke bestemt meg. Men jeg har to versjoner av Gemstones, så der kan jeg også ta den ene lukkekanten på den ene og den andre på den andre, kanskje? :)
Det ble trålet flere butikker og kjøpt mange røde stoffer (og noen sorte) som mulig lukkekant her. Det var vanskelig å finne den/de rette ... men de som røk ut får komme med i ett eller annet rødt prosjekt siden en gang. Alltid godt å ha litt stoff i hus?!
Og til slutt: Nå har jeg gjort klar helgas håndsøm. Jeg skal gjøre ferdig avslutningssømmen inni noen (litt store) sminkepunger / (litt små) toalettmapper, her er tre (av ganske mange). På bildet er de vrengt, man får likevel en smugkikk på hvordan de ser ut på retta. Svart lin, rester i silke og bomull. Andre er i turkis lin med detaljer i aquafarger - jfr. rydding i restekasser og lyse ideer. Noen har bedt meg sy - for de skal gis bort etterhvert, noen skal til andre siden av kloden og skal helst komme fram til jul? Tror jeg?
God helg til oss alle!

11 kommentarer:

Lise in Norway sa...

Så flotte farger Anne. Disse gleder jeg meg til å se på møte. Ser virkelig spennende ut med quiltingen i de rutene.....Jeg har vært barnepike for de som straks skal flytte så søm det får komme senere.....God helg

Laila sa...

For nokre flotte quiltar du held på med. Nydeleg quiltearbeid.

annemariesquilt sa...

Heia Anne jeg har linket til deg i dag, håper det er oK?
Jeg elsker hvordan du quilter rådhusblokker, disse blomstene er bare så skjønne. Du har også en rådhusquilt i sort og rødt som er utrolig flott quiltet. Jeg drømmer om at du quilter min rådhusquilt når den en gang blir ferdig.. Det er lov å drømme....

Merete sa...

Flott quilting her! Regner med at jeg får se det "in live" snart:-)

Lappedamen sa...

Det er bare så utrolig lekker quilting på det rosa teppet. Håper vi får se bile av de ferdige sminkepungene/toalettveskene - de ser spennende ut.

Sølvis blog sa...

Så lekker blomsterquilting på det rosa teppet.

Kirsten sa...

Så lekker quilting! Virkelig morsomt å se så mye flott på en gang!

Elins systue sa...

Utrolig vakkert quiltet, absolutt i særklasse dette

Litamora's Quilt & Design sa...

Jøjemeg for ei utrolig fin quilting! De blomstene der var jo bare helt nydelilg! Har ikke sett noe som ligner på dette før, men det var knallfint! Jeg er svak for de bladene også jeg da :o)
Ha ei flott helg :o)
Laila

Sysnella sa...

Nydelig quilting! Absolutt! Så flott det rosa teppet ditt med blomsterquilting, skikkelig inspirerende. Og det med de rette sømmene/rutene/stripene, praktfullt! Berit.

Siren sa...

Tror aldri jeg har sett noe så lekkert som det rosa teppet!