Sider

lørdag 18. juli 2009

Sommer på syrommet

Sommer, men ikke alltid sol... Det betyr quilting, ihvertfall av og til. Her kommer en lurkikk på et prosjekt ferskt fra maskina - et veggteppe i rødt og svart. Litt mer detaljert her: Relieff- eller trapuntoeffekt kom fram ved tett, tett quilting i bakgrunnen.
Flere bilder kommer når lukkekanten er på.
En lurkikk til: Hanne har betrodd meg basket-quilten sin. Jeg er i gang, og har det strålende :) Et klart ønske fra Hanne var at det skulle være kabler i de brede feltene mellom kurvene. De ble slik:
Jeg dro fordel av stripene i stoffet og quiltet ned bakgrunnen i noen av dem for å få kabeldesignet tydeligere fram.
Ellers er mye opp til meg, innenfor følgende kriterier: Uttrykket skal være stramt og rent, mer over på maskulin enn på feminin side. Det håper jeg å oppnå med tilpasset quilting i blokker og bakgrunn, mye rette linjer og stitch in the ditch. Det er relativt tidkrevende og pirkete teknikker når det gjøres på longarm, men jeg liker jo sånt... så jeg gleder meg. Jeg vet hva jeg skal holde på med en stund framover nå :)

14 kommentarer:

Lise in Norway sa...

Rødt og sort ser virkelig spennende ut. Håper det blir vis og fortell til høsten på dette.

Customquiltingen din er så flott.

LeKaQuilt sa...

Det rød/sorte prosjektet ditt er nydelig - quiltingen likeså - det er en herlig effekt du får frem med den "rette og rene" quiltingen din. Hannes teppe blir nydelig, og jeg gleder meg til å se det ferdig :o)

Laila sa...

Dette såg verkeleg flott ut. Håpar vi får sjå heile herlegheita snart.

sjoko sa...

Begge prosjekter blir veldig gode - og jeg gleder meg til å se de ferdige resultater. Viser du de på bloggen? Kanskje du vil quilte et teppe for meg også en dag...

Anne-Grethe sa...

Her ser man virkelig hva quiltingen betyr. Myke quiltelinjer på rette sømmer. Nydelig! Teppet til Hanne blir lekkert. Flott quilting her også!

Blåbærtua sa...

Du er virkelig suveren med quiltingen. Du får frem spennende effekter,og jeg bli stum av beundring. Utrolig bra.
Tusen takk for koselig hilsen på bloggen min. Nå ligger det noe å venter på deg der. Ønsker deg en fin helg!

Hanne sa...

Kjempelekkert og kjempelekkert :-)

Merete sa...

Dette ser spennende ut, regner med at jeg får se det hele "in live" etterhvert! God tur på hytta!

Oddbjørg sa...

Bare en ting si: LEKKERT!

siv hege sa...

Oh la la! Dette hadde jeg virkelig sansen for. Teppet til Hanne blir bare helt utrolig flott, og de andre teppene også :)

Gudveig HN sa...

Lekre tepper igjen - quiltingen er helt utrolig lekker! Spesielt den trapunto-quiltingen gir en fantastisk flott effekt!!! Enhver enkel blokk kan få et skikkelig løft med slik quilting!

LindaQuilt sa...

Jeg blir stum av beundring: Jeg ser flere flotte quilter på siden din, men aller mest imponert er jeg over det sorte/røde teppet. Effekten av quiltingen er bare fantastisk!
Da ser jeg frem til at lukkekanten er kommet på, for da viser du mer av/hele teppet?
Ha en fortsatt fin sy-uke!

Sigrun sa...

Så flott det blir både eden røde og sorte og Hanne sin. Du er utrolig dyktig! Det er så inspirerende å se hva du lager. Ha en fortsatt fin sommer.

LeKaQuilt sa...

Hei Anne, det ligger en koselig award til deg på bloggen min :o)