Sider

lørdag 20. februar 2010

ARTig...

Litt sent ute med oppdatering kanskje, men anyway: Jeg er inspirert...! Forrige helg var vi mange som var på bling-bling-kurs med Mikael Svensson. Det var en kjempeopplevelse! Artig - skikkelig lekestue...
Han er kjent for bruk av diverse ikke-tekstile / syntetiske materialer kombinert med tekstiler (både natur- og syntetiske) og sting for å få til spennende overflater.
Vi skulle lage en bok med sider og perm av tekstil, der vi kunne montere prøver av de teknikkene vi fikk innføring i. Her er forsida på boka mi. Resten er påbegynt, men ikke ferdig (høres veldig ut som min vanlige arbeidsmetode...) På bildet under ser vi diverse syntetiske stoffer (taft, organza, gullamé) - før og etter manipulering med varmepistol og loddebolt, stempler og strykejern. Vi prøvde også Angelina i forskjellige former og Friendly Plastic. Mikael viste knep, triks og lure teknikker både med de nevnte verktøyene og med symaskina, og vi sugde til oss. Øynene våre sto på stilker og vi bombarderte mannen med spørsmål.
Kjempespennende å eksperimentere, vanskelig å stoppe... jeg har funnet ut at varmepistol og loddebolt er ting jeg bare må ha.
Disse bitene - og noen flere - skal etterhvert monteres inn i små-collager som så skal inn i den nesten ferdige boka :) Mange kom mye lenger enn meg, folk som har peiling på scrapbooking var ganske fortrolige med selve formatet og jobbing lag på lag, og det ble det mye lekkert ut av.
Her er noen av mine påbegynte collager, stoffene er montert sammen enten ved smelting (loddebolten) eller ved at jeg syr med ulike teknikker -her har jeg brukt coaching /fletteteknikk på symaskin. Den røde og den gule tråden er innslag- og renningstråden på taften som ligger underst i collagen, og som jeg frynset opp. Vi brukte også mye brodertråd og metallictråd.

Sånn kan det gå med gullamé- og taftkjolen hvis du er litt hardhendt med varmen... og hva som skjer med andre stoffer, skal jeg nok finne ut etterhvert!

4 kommentarer:

Lise in Norway sa...

Ja, var det ikke spennende med noe helt nytt Anne. Gleder meg til å se hva du får ut av det etter hvert

annemariesquilt sa...

Ohoi dette så spennende og gøy ut. Du har vært heldig som har fått anledning til å være med på dette!

Gudveig HN sa...

Takk for sist! Ja, det var moro på det kurset! Fine ting du har laget, og jeg syns du har laget en fin rapport fra kurset.
Gleder meg til å se hva mer du får ut av det du lærte den helgen :-)

Lappedamen sa...

Dette var lekkert, Anne. Blir nok mye stilige produkter ut av dette. Ser for meg selskapsvesker og litt av hvert.