Sider

torsdag 6. januar 2011

2011, helt plutselig

Så var 2010 historie.

Godt nytt år (forlengst) til alle, og takk for alle besøk og kommentarer i året som gikk. Det har gledet meg veldig. Og det har ikke gledet meg mindre å besøke andres blogger - med inspirerende innhold - jeg har et nyttårsforsett om å bli litt flinkere til å legge igjen kommentarer, ikke bare nyte synet og suge til meg inntrykk og inspirasjon!

Her er fargevalg på årets første prosjekt (det var på tegnestadiet i 2010, fargevalget kom i årsskiftet, og sømmen startet første nyttårsdag):Applikasjon. Gråtoneskala ispedd litt rødt. Stoffer er funnet hos Lappemakeriet og Kathrines Quiltestue. Her er detalj, mer kommer om noen dager:

Og så da??
Som mange andre ble jeg grepet av ryddetrang.
Se hva jeg fant da jeg dro ut en isoporplate fra ei hylle for å skaffe plass til noe, ett eller annet, hva som helst:
Lag på lag med håndsydde miniatyrer, godt i gang, godt lagret, deretter glemt, og definitivt ikke ferdig. De er helt klart mer enn fem år gamle, sannsynligvis ble de påbegynt som resteprosjekter ca 2000 ....
(?? Hjelpe meg... hvor er arkeologen når jeg trenger henne?)
Dette er ett av lagene: sirupssnippstjerner, for anledningen lagt på et stykke halvlin - planen er å applikere det hele på halvlinen, tilsette noe rundt omkring - kort sagt: gjøre det ferdig.
Jeg har tenkt å trekke noe av stjernedesignet ut i en romslig indre ramme av halvlin ved hjelp av hvit-på-hvit quilting.
Til høyre har jeg lagt potensielle kantstoffer kjøpt hos Kathrine. De har et blasst inntrykk (som resten), men inneholder en dash av "noe" som skal tilføre litt krydder i en litt kjedelig flate:
rødt? (sett ovenfra) -
eller noe blåturkis? (i midten) -
eller striper med overvekt av blått / grått ispedd litt rødt (nederst)?
Vanskelig!!
Noen som mener noe?
Jeg vet ikke ennå. Foreløbig konklusjon:
Ufo-arbeidet for 2011 er påbegynt.
Desserten - eller gulroten (den første av alle i 2011) ligger under her: En palett i mokka og latte ispedd litt røde bær ligger klar til kutting. Noen har ønsket seg noe til jul, og her er utgangspunktet. Stoffene er ferskvare, hentet fra Lappemakeriet, Kathrines Quiltestue og Trådsnella, den helt lokale nærbutikken.
(PS: Hvorfor er det så mye morsommere å starte opp noe nytt?)

6 kommentarer:

Elins systue sa...

Kjempe flott disse stjernene dine. Du får gjøre de ferdig

Sissel`s syglede sa...

Utrolig flott blogg du har også så mange fine bilder. Drømte me litt bort i sommerbildene dine.
Ha en finfin fredag.

Marit sa...

Godt nytt syår, Anne!
Som deg, så har jeg lekt litt arkeolog. Skal prøve å gjøre flere wip'er ferdig i 2011. Som regel er det kjekkere å begynne på noe nytt...
Sirupsnippstjernene dine er helt nydelige! Jeg tror at jeg liker best de to nederste kantstoffene, med mest blått i. Helt tidløse, sarte stoffer og farger. Lekkert!

Kos deg med ditt nye prosjekt

; )

Lappeline ♥ sa...

Du er ikke alenen om å syntes det er spennende å begynne på noe nytt...jobber også med å få ferdig noen ufoer.
Ønsker deg en kreativ helg
:))

Tingelingeling sa...

Spennende med noe nytt! Jeg havner også lett på noe nytt. Hvorfor? Fordi det bobler over... og det er som regel tidkrevende prosjekter som allerede er satt igang. Burdeburde hatt begynt på flere mindre prosjekt med bedre odds for å komme i mål.

Mener noe ja: Likte det nederste best. Men mulig noe med litt rødt ( det øverste) ville gjort gitt en ekstra effekt, som du tenker.

Lappedamen sa...

Oi, det grå med rødt litt så spennende ut. Og det arkeologiske funnet med stjerner kan blir et flott prosjekt, men kanten - det var vanskelig. Synes det blå-stripete var stilig, men likte godt det øverste med rødt i også. Ja, det blir valgets kval. Jeg er også i UFO-modus, men har mest av alt lyst til å begynne med noe nytt jeg også.