Sider

torsdag 10. februar 2011

Variasjon

Den ene dagen blir aldri lik den andre her på quiltekammeret. Jeg får virkelig nyte synet av og kjenne på mye forskjellig.
Spennvidden er stor: Fra velkoordinerte og fargestrålende nytelser som denne signert Jinny Beyer, denne juvelen (Around the World) er sydd av Britt :
Jeg fikk boltre meg i et spekter av bakgrunnsfyll-teknikker, det synes kanskje bedre på detaljfoto fra quiltemaskina her:
Da er spranget stort, om ikke himmelvidt, til en annen type skatt med et atskillig røffere uttrykk: et gammelt teppe som eieren gjerne ville se hengende i sitt rette element - på en støl langt oppe i en av dalene våre. Lappeteppet ble sydd av en kvinne som hørte hjemme på stølen. Hun utvandret til Amerika tidlig i forrige århundre. Hun kom tilbake etter noen år og hadde med seg teppet. Da eieren kom til meg med det, manglet det bakstykke, vatt og lukkekant. Det bar preg av slitasje, mange stoffer var delvis i oppløsning, og teppet trengte ganske omfattende hjelp.
Lang historie kort, utfordringen var å restaurere teppet forsiktig, samtidig som jeg tok vare på teppets karakter. Det har blitt litt litteratursøk underveis før jeg mannet meg opp til oppgaven. Jeg har hatt spennende dager med denne i maskina, det var mye å se og lære. En skikkelig vandring i historien....
Se fargeforskjellen (der lukkekanten har sittet) på bildet under, hun som sydde det hadde ganske fargesterke stoffer å ta av.
Her er et utsnitt av teppet etter at det har fått bakstykke, vatt og quilting in the ditch - pluss litt ekstra oppmerksomhet på slitte partier.
Lukkekant fikk jeg god hjelp til å finne på Lappe Makeriet. Den er en litt sær gulgrønn og spiller veldig bra sammen med stoffene i teppet.
Nå gleder eieren seg veldig til å se lappeteppet på veggen på stølen, og da skal jeg få bilde. Det blir artig å se!

5 kommentarer:

Gudveig HN sa...

Spennende - både nytt og gammelt!
Det nye har jeg også, men har ikke sydd det enda. Det ligger i kofferten som skal "rundt i verden". Har bare kommet til første stopp. Gøy å se det quiltet.

Bjørg sa...

Du har virkelig gjort to gode jobber her! Veldig spennende begge deler!

Marit sa...

Spennende oppdrag, Anne!

2ne sa...

Koselig med slike gamle skatter :-)

Tingelingeling sa...

Nydelig! De ble begge helt nydelige!
Ha ei fin uke!