Sider

tirsdag 22. mars 2011

Opplevelser i Tromsø

Årsmøte i NQF:
For en helg! Så mange opplevelser og inntrykk, så mye inspirasjon!Fine utstillinger, mye spennende å se og studere på nært hold. Og opplevelser ute i byen, både Polaria og Ishavskatedralen, for ikke å snakke om allslags vær, fra vannrett snøvær og ulende vind til blid sol. Det hører med, alt sammen.
Det var morsomt å treffe folk, mange fra eget quiltelag og lagene omkring hadde tatt turen, og det var artig å prate med andre som man liksom "kjenner" litt gjennom bloggene.
Fine bilder fra utstillinger og butikker er allerede lagt ut av andre, for eksempel på NQF's hjemmeside, hos Abyquilt, Anne-Grethes quiltblogg og hos Hanne, så de skal ikke jeg gjenta. Jeg går kjøkkenvegen i stedet og tar for meg gode opplevelser fra Emmas drømmekjøkken. Gode smaker, lekkert anrettet, blide og hyggelige folk som tok vare på oss fra start til mål.
Noen av oss spiste bacalao: Fiskesuppa var en drøm...
For ikke å snakke om kakene. Se på denne...
...og denne....
...og denne sjokolademoussen....
Vi trillet ut døra da vi var ferdig spist.
Resten av oppholdet var preget av god mat det også. Frokostbordet på Ishavshotellet var ren og skjær nytelse og hardt å forlate. Jeg skal tilbake til Tromsø :)
Litt handling ble det. Jeg gikk litt over styr i trådstativene til Wonderfil og dro med meg ulike fibre i ymse kvaliteter og tykkelser. De skal jeg prøve ut både i longarmen og den vanlige symaskina.
Stoff skulle jeg ikke ha. Men denne stoffpakka fra Quiltefryd var bare midt i blinken for en jeg kjenner som kanskje trenger et nytt slumreteppe snart. Dispensasjon fra vedtaket mitt der altså. (Også ble det med noen fra Quiltegården, når jeg tenker meg om... og fra flere andre også?! .... neiånei, dette går over styr .... men jeg holdt helt til søndag!)
En litt nærmere titt på den lille rullen med bånd - den er fra Quilteglede. De båndene hadde de brukt til å trylle fram en artig veske! Jeg falt for fargespillet og sikret meg den siste pakken de hadde. Jeg fikk en kjapp muntlig innføring i syteknikken pluss et bilde, og skal bruke det som utgangspunkt for min egen variant etterhvert.
Men nå er det hverdag, og jobben venter. I dag står Vintage Valentine i maskina på Quiltekammeret - en liten snikktitt:
Sola skinner, snøen smelter, det renner fra taket - det er åtte varmegrader ute! God vår!

8 kommentarer:

May Britt sa...

Ja det var en koselig helg i Tromsø. Masse opplevelser og masse inspirasjon. Koselig å snakke med deg under middagen :)

annemariesquilt sa...

Ohh skulle ønske jeg kunne vært der jeg også...
De dessertene skulle jeg gjerne smakt ;-) Quilte arbeidet ditt er kjempelekkert.

Anne-Grethe sa...

Så hyggelig å høre at Tromsøhelga ble vellykket. Enig med deg: "Emmas Drømmekjøkken" må bare oppleves - flotte bilder du hadde derfra. Kos deg med quiltemaskinen - kanskje vi sees om et år i Bergen?

Elins systue sa...

Ja en av byens beste restauranter det der. Godt valg

Litamora's Quilt & Design sa...

Hyggelig å høre du hadde ei flott helg, og mange flotte skatter som ble med deg hjem :o) Nydelig quilting du holder på med!
Ønsker deg en fortsatt flott helg,
Laila

Unknown sa...

Hei :-)
Så bra du hadde det fint i Tromsø :-)
masse fine bilder i allefall.
Jeg har gitt deg en award, så det er bare å komme å "hente" den.
Har også giveaway på bloggen.
Hilsen Silje Finsrud

Lappedamen sa...

Så ut som dere fikk massevis av deilig mat på årsmøtet. Det hører jo med å komme hjem med litt stoff og andre sysaker. Gleder meg til å se det ferdige resultatet av Vintage Valentine. Ser lekkert ut.

Josefina sa...

I like your work . It is very beautiful
I congratulate.
Josefina
tijeras y cuchara wordpress.com