Sider

tirsdag 19. april 2011

Rød håndsøm

Ikke akkurat påskefarger, men... her forberedes påskens / vårens / sommerens håndsøm:Opplegget er Floral Lanterns fra Sue Daley Designs, direkte inspirert av et rødt og hvitt teppe som jeg fikk se på nært hold nylig! Plutselig kom samlingen med røde og hvite stoffer ut av esken sin. Bedre bilder og info om mønsteret finnes her:
Utfordringen nå er å holde fokus og holde seg til mønsteret. Når jeg sitter med disse formene mellom fingrene, legger de seg liksom i stadig nye kombinasjoner - så jeg tror kanskje at min Floral Lantern blir litt mindre enn det som står i mønsterpakken og at det i stedet kommer til noen søster-prosjekter her med litt annen layout.
Det er sånt som kan kalles inspirasjon, er det ikke? Ihvertfall tankeflukt...

Jeg var en av mange som fikk med meg inspirasjonsforedrag og kursdager med Sue Daley i forrige uke. (Jada.. og jeg fikk også med meg snurreskjæreplate, skjæremaler, pappmaler, nåler, lim, merkeblyant - alt som er kjekt å ha!)
Det var supert fra ende til annen! Inspirerende å oppleve damen, se teppene på ordentlig, se utstyret, mulighetene.... Mange har tatt bedre bilder og skrevet utførlig fra det hele, så jeg sier bare at alle tips og inntrykk var vel verdt å få med seg! Jeg legger spor til noen av dem, her og her...

Her er et relativt klart bilde av Sues lynraske fingre - med hjelpemidlene for English Paper Piecing for hånden (hun var så kjapp at det var vanskelig å knipe henne med utløseren).

Her er vertskapet, kurslæreren og et knippe tepper etter at det hele er vel i havn på lørdag ettermiddag. All ære til alle sammen!


Her hos meg er det den ikke-så-stille uken, her skal det quiltes til langt inn i helligdagene. Nedenfor er en smakebit fra forrige uke, Ocean Waves sydd av Anne S. J. fikk en tur ut i vårsola for fotografering.

Jeg skal nok få kjenne litt på vårlufta jeg også i dagene som kommer, innimellom quiltestingene.

6 kommentarer:

sjoko sa...

UTROLIG fin quilting i det teppet du har fotografert - nå fikk jeg lyst til å sende mer avgårde til deg.
Det var herlig med besøk av Sue, og jeg tror mange ble inspirert. Herlig at halve Norge kaster seg over samme teknik, men mange forskjellige prosjekter :O)

Marianne´s hantverk sa...

Helt underbar quilt.

annemariesquilt sa...

Lykke til med ditt nye prosjekt.. Rødt og hvitt er en a mine favoritter.
God påske til deg !

2ne sa...

Å du så lekre rødfarger - lykke til med prosjektet :-)

Gudveig HN sa...

Den quiltingen din er helt utrolig lekker!

Tingelingeling sa...

Du er bare råflink!!
Så fint å ha besøk av inspirerende mennesker, jeg skulle så gjerne vær der.. Det er så fint å se hvordan andre jobber, det er kjempeinspirerende og som regel mye tips å hente!
Ønsker deg en fortsatt riktig god, glad påske!
Klem