Sider

mandag 26. mars 2012

Silkefint

 Her er et tilbakeblikk på ett av det siste halve årets prosjekter. Det begynte sånn:
 I fjor høst prøvde jeg meg som strikker. Vakkert lingarn skulle bli til lekker jakke og tunika. Det gikk dårlig. Garnet lå der som tidenes dårlige samvittighet. Jeg har alltid vært en kløne til å strikke og måtte bare innse at det er jeg fortsatt. Så fikk jeg den lyse ideen å bytte tjenester med søsteren min. Hun kunne strikke for meg, og jeg kunne sy en silkequilt til henne - av hennes egne håndmalte silkeskjerf med toner fra himmel, hav og polarområder. Hun produserte og leverte for salg på Hurtigruten i ganske mange år. De sjalene og skjerfene som ikke passerte nåløyet i kvalitetskontrollen hennes, havnet i stofflageret mitt i håp om et nytt liv som ... ett eller annet.

Bildet over er noen av skjerfene jeg startet med. Det ble blå-lilla-gråtoner i denne omgangen. (Jeg har fortsatt igjen en haug med sjal som er i blå-grønn-skalaen, veldig nordlys. Nok til minst ett teppe om ikke flere. Og det er noe gyllent der, fersken, aprikos... sol opp, sol ned... nok til en quilt til, uten tvil).

Under har jeg startet skjæreprosessen etter å ha strøket på metervis med vliselin på et stort antall skjerf for å stabilisere.. (Skulle ønske jeg kunne komme over en simsalabim-metode som får den prosessen til å gå litt raskere. For den strykingen tar tid!)
 Biter og avskjær, kanter, rusk og rask i skjønn forening.
Fin glans ... kan bli til noe?
 Her er ferdig sorterte blokker, klare for søm. Jeg brukte den superenkle blokka til "Snapshots" og "Picture This" fra Atkinson Designs / Happy Hour. (ikke helt uten symbolverdi  for mottakeren, hun er hurtigrutefrelst og har fotografert seg opp og ned langs norskekysten utallige ganger).
 En liten bisyssel kommer her: Jeg kan jo som kjent ikke kaste noe, så kantene jeg skar vekk da jeg skar opp sjalene, ble til dekorsnorer. De lærte vi å lage på kurs med Mikael Svensson.

Her blir strimmel til snor.

Ferdige snorer her ..
Her kan vi se halvparten av ferdig topp til høyre. Den er ganske stor, et raust slumreteppe. Til venstre er noe av bakstykket synlig. Det består av 6 silkeskjerf, to sjal og to blokker som ble til overs.
Litt tettere på:
Nå henger det klart for quilting med silkevatt! Mottakeren har bestemt quiltemønsteret. Det blir Sunburst (symbolsk det også).
Kanskje det kan bli gjort i påsken?

6 kommentarer:

Gudveig HN sa...

Spennende!
Gleder meg til å se det ferdig :-)

Marit sa...

Så lekkert!!! Ønsker deg en flott påske
; )

Sigrun sa...

Åhhh så lekkert! Gleder meg til å se dette ferdig quiltet! God påske!

Chase sa...

Nice solid color quilt you have here...

Rita Tjelta sa...

Ikke lett å sy i silke som både er levende og rakner lett. Teppe ble utrolig fint. Blir spennende å se det ferdig :D

Lappedamen sa...

Så spennende dette høres ut. Veldig vanskelig å jobbe silke synes jeg, det fryser så lett. Veldit lurt med vliselin. Blir nok en flott overflate når du får utfolde deg med quiltingen.