Sider

lørdag 25. april 2009

Oppsummering & Ut på tur

Blogging i rykk og napp som vanlig... tid for oppsummering?!
De siste par ukene har jeg fått anledning til å boltre meg skikkelig. Helt forskjellige, flotte quilter har vært i maskina. Det har gitt meg muligheten til å gjøre ulike ting. Hege L. og Tone H.G. har gitt meg lov til å vise bilder. Her kommer en smakebit:

Hege ga meg klare føringer og hadde tegnet hvordan hun ville ha quiltet sin "Snapshots" (Atkinson Designs). Det ble mye stitch-in-the-ditch, tett gitter i små rektangler kombinert med buede linjer over blokkene. Veldig spennende resultat!
Tone betrodde meg tre quilter, to veggtepper og et sengeteppe - det ble gitt noen føringer, men ganske frie tøyler likevel. Veggteppene ga meg muligheten til å fantasere litt:

Det ble masse stitch-in-the-ditch - og fintegning med rette linjer og bygnings-teksturer i "Byblomster" (design Liv S. Harby). Her fikk jeg virkelig tegne og drodle med maskina! Det synes kanskje best på baksida:
Detaljer her:
Dør, gårdsrom, brostein, vinduer, vegger... Flere detaljer: Blomster og blader / bregner...I "Blomquilt" (design Bengt Svenningsson / Tyger & Ting) fikk jeg fikk brukt mer organiske former med blomsterdetaljer, og blader som bakgrunnsfyll. Gjentakelse av blomsterformen i ramma med tett quilting rundt ga en bra effekt. På en delikat og sart quilt (Le Jardin) ble det heldekkende quilting (Trailing Vine). Detalj: Flere bilder ligger på Flickr

I dag har vi brukt det flotte vårværet til å dra på tur!
Vi gikk langs kaia i Strømstad... kjente på sola, varmen og sjølufta.... og koste oss med fiskesuppe på brygga i Engelsviken.
Nå skal jeg til med et prosjekt jeg er veldig spent på: en quilt som skal lages av avlagt barnetøy. Moren til mottakeren har forsynt meg med masse forskjellig:
T-trøyer med motiver, babytøy, første skoledag-kjolen osv osv .... Jeg har begynt å klippe i diverse plagg og skal begynne å kutte blokker og sette dem sammen i morgen. Jeg har heldigvis fått diverse tips fra medquiltere, så det vil nok hjelpe :)

5 kommentarer:

Merete sa...

Mye flott quilting her!

Oddbjørg sa...

Du verden så mye flott quilting!

LeKaQuilt sa...

Nydelig quilting! Lykke til med nytt spennende prosjekt!

Sølvis blog sa...

Nydelig arbeid du har gjort, og spesielt på den husquilten.

sjoko sa...

Utrolig mye fint du lager. Veninde min har også sydd byteppet og jeg vet det er fint. Med din quilting kom det i en helt spesiel kategori af sublime quilter. Flotttttt!!!