Sider

fredag 20. januar 2012

Tidlige morgener, sene kvelder...

Januar 2012 er snart ferdig?
Jeg har ikke vært flink til å oppdatere bloggen med nyheter, på flickr står det enda verre til, og jeg har fått tydelige hint og kommentarer på at jeg har en jobb å gjøre! Men selv om det har vært stille her på bloggen, har aktiviteten vært non stop på Quiltekammeret med unntak av juleuka. Og så lenge quilter henger på vent (og det gjør det hele tiden) vil nok quiltingen fortsette å være førstepri framfor aktivitet på pc framover også. Så en liten trøst til de som venter på quilten sin - den kommer!
Men tilbake til overskriften:
Jeg prøver å putte inn litt egentid /friminutter / tenketid / leketid i hverdagen her ( jeg blir ofte spurt om jeg rekker å gjøre noe eget. Det vil jeg gjerne rekke. Jeg trenger det!).
Det blir litt sånn - minutter her og der:
Tidlige morgener - noen sømmer på symaskina. Bare litt. Biter jeg griper fra ei eske et sted. Jeg har det sånn at jeg velger prosjekt etter humør og dagsform. Folk som kjenner meg vil ofte si at gitte farger og stiler er "mine" - og det stemmer ofte. Men er jeg i en spesiell stemning, kan jeg godt finne på å strekke hånda ut etter noe som folk kommenterer som at "dette er da ikke "deg", Anne". I januar har jeg grepet etter de røde stoffene. Det er kanskje et behov når kalenderen viser januar? De blå jeg sydde på i september og oktober, er lagt på vent. Jeg vet ikke hvorfor - men det handler nok om hva farger gjør med en (og så kan man filosofere ivei!)
Dette danner utgangspunkt for mitt lille lunsj-dilemma, der jeg innimellom brødskivene spekulerer på følgende:
Skal de røde stoffene sys sammen som de ligger nå? Eller blir det suppe? Trenger de en kontrast mellom seg? I tilfelle hvilken?

Sene kvelder: Sofakrok. Håndsøm. Lukkekanter og tenketid. Deilig.
Eller håndsøm på evighetsprosjektet. Det ble startet opp lenge før vi fikk ferdig utstansede pappmaler og kjekke limpenner (bare se all tråkletråden). Og det har ligget gjemt og glemt altfor lenge. Tanken på at hvert eneste sting bringer meg et skritt nærmere målet, er ganske god. Jeg prøver å holde på den.
Og resten av dagen: Quilting. I alle kategorier og stilarter, ingen dag er lik. I hele januar har det dreid seg om avtalte prosjekter som ikke kan vises av ulike årsaker. Så dagens quiltebilder er fra 2011 - en detalj fra Sue Daleys "It Takes Two", sydd av Helene R.N. er under her -
- og her er detalj fra en quilt med hagetema (Crabapple Hill?) sydd av Kari S.Ø.
Jeg får vårfornemmelser av begge!

4 kommentarer:

Gudveig HN sa...

Quiltingen din er utrolig flott! Reneste kunsten :-)

Sigrun sa...

Så kjempelekker quilting Anne. Du gjør nydelig arbeid. Og veldig koselig å se at du tar deg tid til egne arbeider også.

Miranne sa...

Så lekker quilting, Anne!

2ne sa...

Mange flotte prosjekter på gang her. Fargerikt også.
Ønsker deg en kreativ og fin helg