Sider

onsdag 10. juni 2009

Utsyn / smugtitt / innsikt?

Sånn ser det ut utenfor vinduet mitt her jeg står i 2. etasje og quilter. Ikke verst utsikt det der? Dette treet blomstrer kort og ganske intenst - og de siste årene har den vært så utmattet av anstrengelsen at det like godt har kastet bladene også når blomstringen er over. Lurer på hva som skjer i år? Det er ihvertfall vakkert så lenge det varer.

Til den skarpøyde: Det var ikke bare et vakkert tre på det øverste bildet. Det var noe annet også... innendørs.
Jeg har lovet Inger Lise å legge ut en smugtitt på det: Hun har betrodd meg sin The Joy of Life - og her er den i maskina, under arbeid.
Jeg har fått ganske frie tøyler, selv om det selvfølgelig ligger noen føringer for stilvalg her relatert til smak og behag. Stippling er valgt bort, for eksempel, til fordel for andre ting.
Det er mye Baltimore-stil her - med innslag av Folk Art - hvis jeg ikke er helt på jordet i tolkinga mi. Målet er å få understreket et rent og klassisk uttrykk - det tenker jeg å oppnå ved blant annet å bruke stitch in the ditch (rundt blokker og applikasjoner) og rette linjer i bakgrunnen.
Jeg innser at jeg har valgt en tidkrevende teknikk med mange start og stopp og sånn ... Men så lenge jeg tror resultatet blir bra, er jeg happy med at ting tar tid :)
Det fine er at det er mange muligheter i forhold til stilvalg når det gjelder quilter, så en annen gang blir det kanskje noe helt annet jeg gjør. Det svirrer støtt alternativer i hodet mitt når jeg skal bestemme meg for en framgangsmåte (noen kaller det ambivalens? Er det derfor jeg ofte lager flere quilter av samme sorten, bare med variasjoner? Uff da.. jaja. Gjør ikke noe det vel?)

3 kommentarer:

sjoko sa...

Alltid koselig å stikke innom blokken din. Deilig utsikt, hva hetter egentlig den type treer?
Håper vi får se mer av quilten etterhvert????

Lise in Norway sa...

Jeg gleder meg Anne Dette ser spennende ut!

Hilde sa...

Liker godt quiltingen med rette linjer! Det blir spennende å se den ferdig! Hilsen Hilde