Sider

torsdag 3. september 2009

På tur med miniatyr

Full av siste ukes inntrykk - her kommer et lite resyme:
Jeg har vært ute og rørt på meg igjen. I regn og vind - her er vi på veg til fjells, og med meg i bilen har jeg en miniatyr som har vært i kategorien "påbegynt og avglemt" i minst fem år. (Men nå har jeg funnet den igjen, så da er det håp). Jeg følger ikke noe mønster, bare jobber og ser hva som skjer. Jeg syr trekanter over danskepapp, sidene på trekanten er trekvart inch, stoffene er rester og avskjær fra andre prosjekter. Vi gikk på overnattingstur - fra Valdresflya vandrerhjem mot Torfinnsbu. Neste dag: Torfinnsbu - Bygdin høyfjellshotell. Lavt skydekke, på og av med regn, mer og mer vind. Gode klær er alfa og omega!
Og det ble tungt, mye tyngre enn jeg hadde trodd, siden vær og terreng var så utrolig vått og gjørmete. Det var vann over alt, det fløt i stiene og bekker var blitt til elver, som ble en utfordring å komme over.
Her er den tryggeste av bruene vi gikk over. De andre bruene manglet rekkverk - det savnet jeg da melkesyra meldte seg, beina ble som tømmerstokker og styringa ble vinglete. Heldigvis gikk jeg sammen med stødige folk... og det var godt å komme i hus på Torfinnsbu. Og koselig og sosialt å være på tur.... PS. Jeg tok båten tilbake dagen etter. Og er fortsatt støl (men det går over snart).

Men vakkert er det ved Bygdin. Her er det kuling, og sjøen "går kvit", som vi sier der jeg kommer fra. Det var for tidlig for høstfarger, men jeg tror jeg kan hente ut gode fargekombinasjoner fra disse bildene likevel - senere en gang.
Det har blitt flere inntrykk og mer inspirasjon denne uka:
Vi var mange som dro på inspirasjonskveld med Kathrines Quilte Stue sist tirsdag. (Ingen bilder, se lenke til bloggen). Der var det spekket med både folk og program - jeg er kjempeinspirert og veldig frista til å gå på kurs etter å ha sett alle de fine kursmodellene og resultatene som ble vist fra tidligere kurs. Sååå mye fint...
Ellers var det bokpresentasjon ved Grete Gulliksen Moe, og det var morsomt å se ferdig resultat siden jeg fått lov å quilte noen av modellene i boka. Det har vært spennende og morsomt å følge med på prosessen hennes gjennom siste vinter.
Her er en smakebit på mitt bidrag - dette er første skissa mi da jeg skulle designe rosebord til en av quiltene.
Mer finner du i boka. Er du glad i spreke farger og former har du noe å se fram til... dette er multivitaminkonsentrat mot mørke høstkvelder.

4 kommentarer:

Lise in Norway sa...

Jeg er imponert over alle som er så flinke til sy mens de sitter i en bil......og i tillegg syr på en miniatyr.
Så flotte fjellbilder.

LeKaQuilt sa...

Nydelig arbeid som vanlig :o) Utrolig flott natur vi har i norge!

Lappedamen sa...

Høres ut som du har hatt en flott tur til tross for noe dårlig vær. Nydelig rosedesign du har laget, skjønner at jeg må kjøpe boken likevel. Hadde tenkt å la det være, har så mange bøker fra før. En til fra eller til, spiller ingen rolle. Ha en god quiltehelg.

tubakk sa...

Trekant-teppet ditt blir fint, det, ja helt nydelig altså. Så bare fortsett du. Er jo selv også litt hekta på handsøm over papir.